GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Å gjøre kjønn

Posted in Filosofi by Imelda on juni 29, 2008

17 mai

I kjønnsforskningen er det mye mas om å «gjøre kjønn». Hos meg er det mye mere mas om å transcendere kjønnet, men på 17.mai-fylla kunne det uansett høres rop opp og ned Grünerløkka fra kvinna som ville «gjøre kjønn», om enn på en mer direkte måte enn kjønnsteoretikerne kanskje mener. Da frustrasjonen mellom kjønnene på nasjonaldagen hadde lagt seg, tredde dette frem i avisen, totalt urelatert til hendelser i Birkelunden.

velg kjønn

Caro Seland Kirsebom sa i et intervju med Dagbladet «… jeg mener at biologisk kjønn er en illusjon. Jeg vil ikke være med på å gjøre kjønn.»

Wow. Props. Esben Esther gjør visst bra arbeid for fysisk transcendering av kjønn. Kanskje for spesielt interesserte, men jeg backer det. Det må tross alt være lov å melde seg ut av gjøringa. Det er jo så mange andre gjøremål som står for tur. Roadtrips, grillfester, bading, barnevakting og oppnåelse av høyere innsikt. La oss transcendere sammen i sommer! Noen ganger må det være lov å bare være, samme hvor treigt det høres ut.

Kilde

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. snilleper said, on juni 30, 2008 at 10:38

    Et veldig kjønna illustrasjonsfoto i hvertfall. De folka der segmenterer kjønnsrollene. Ikke noe bevisst lek med kjønnsstereotypier. SKUFF!

  2. Jonas said, on juli 6, 2008 at 01:20

    Du vet jo ikke hva innholdet i klærne er.

  3. snilleper said, on juli 6, 2008 at 15:46

    Det vet jeg vel.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: