GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Promp og pupp

Posted in Helse by Imelda on juni 16, 2008

Typisk kvinna. Å prompe. Å ha diaré. Jammen godt legemiddelfirmaene har ryggen vår.
Bind, bleier og shampoo-reklamene på TV har i det siste blitt stadig oftere byttet ut med legemiddelreklamer. En del av kommersialiseringen av helsesystemet, kanskje. Videre bevis på kapitalismens inngripen i virkelighetsforståelsen vår, muligens. Amerikanisering? Litt av alt, sannsynligvis.

Men plutselig blir man, til alle døgnets tider, minnet på prompen. Og at diaré ødelegger dagen fullstendig. Som om man ikke vet det allerede, når man sitter på ramma for niende gang på én time. Men du kan altså unngå alle disse livsødeleggende problemene ved å holde deg såpass lenge at du rekker ned på apoteket for å kjøpe Imogas og Imodium comp. Dagen er reddet! Kvinna kan endelig frigjøre seg fra fordøyelsesproblemene sine.


Men er dette fakta? Er det stort sett kvinner som promper for mye og har rennaræv dag ut og dag inn? Isåfall, hva er årsaken? Har det sammenheng med månefasene, sånn som menstruasjonen? Er det eggløsningen som skaper ekstra gass i tarmen? I så fall er det da rart at vi ikke har hørt noe om dette før.
Det er selvsagt frigjørende at fjernsynet brukes til folkeopplysning om at fordøyelsesbesvær er helt normalt. Men hvorfor frir disse opplysningskampanjene kun til kvinner? (Jf. reklamekampanjen for Ac3 Comfort i vinter, hvor endetarmsplager ble lansert som et universelt problem. Hemoroider er for alle!)

Vi tar jo for gitt at menn er komfortable med å sitte på dass. (Menn er også mer komfortable med at andre menn driter enn at kvinner gjør sitt fornødne.) De fiser visstnok mer enn gjerne offentlig, og snakker stolt om bæsjen sin. Det hevder i det minste populærkulturelle myter (jf. TV). De vil man jo stole på. For hvis ikke Mannen omfavner fjerten sin, hva annet er da løgn? Jeg kjenner at verdensbildet mitt smuldrer.

En smart kvinne poengterte forleden at kvinna sitter på familiens helselommebok. Betyr det da at damer ikke fiser mer enn menn, de er bare lettere å lure til å tro at det er unormalt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: