GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

C.Y.N.D.I.

Posted in Musikk by Imelda on juni 13, 2008

Vi har gjenoppdaget Cyndi Lauper. Hvordan kunne vi noensinne glemme henne? Hun har kanskje duppet i overflaten hele tiden mens vi har vært altfor opptatte med andre ting. Reggaeton f.eks. Snakk om å kaste bort tiden sin!
Men hun har som nevnt kommet med ny skive. En veldig fin skive, tilogmed, om enn med en noe retroaktiv tittel: Bring Ya To The Brink. En skive som Madonna forsøkte å lage ved å leie inn Timbaland. Tsk tsk. (Ikke et vondt ord om han sånn egentlig, kanskje bortsett fra at jeg likte ham bedre da han var tjukk.) Hun ble vel tatt på senga av det. Madonna fyller 50 i år, noe som alle og enhver synes å skulle feire. Men her på huset syns vi det er på tide å dra tilbake til ’84, da Madonna og Cyndi stadig ble sammenlignet. For mens Madonna har blitt kjipere og mer desperat for hvert år som har gått, har Cyndi forsvunnet fra radaren, og plutselig dukket opp i en alder av 54, freskere enn noensinne (nesten).Det er litt artig med disse godt voksne kvinnene som skal lage klubbmusikk, stort sett rettet mot homopublikummet. Madonna, Kylie, Cher, Cyndi. Men når det gjelder homokampen tror jeg Cyndi vinner der også, gitt (jf. bildet). Ikke at det er en kamp, dette her. Ikke at man skal sette folk opp mot hverandre. Kanskje litt med Madonna, da. Siden hun er ganske traurig. Uansett, er det bare homser som har behov for uplifiting disco-tracks? Må den heteronormative massen til stadighet bli avspist med gnålete r’n’b og voksenpop?
Nei, sier jeg! La oss gi slipp på skammen som er knyttet til positiv, empowering dansemusikk! La oss omfavne Cyndi. Hun er og blir kulest i klassen. Mere om dette snart.

Takk til kvinnekongen for å minne meg på Cyndis eksepsjonelle kvaliteter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: