GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Krigerprinsesse III: Autobots

Posted in Film/TV, Filosofi by Imelda on mai 12, 2008

Elita One

 Det er ikke så mange som husker Elita One, eller Ariel som hun også heter. Den eneste rosa roboten i Transformersuniverset noen erindrer. Det du kanskje aldri fikk med deg er at dama til Optimus Prime faktisk endte med å lede sin egen herlige gruppe med kvinnelige autobots. Om dette var noe annet enn et håpløst frieri til småjenter er dog dessverre lite trolig. Det er kanskje unødvendig å påpeke at alle venninnene til Elita var i forhold med mannlige autobots, som kom for å redde dem da de var i trøbbel. Transformers wiki har lite å melde om damene.

Chromia
Chromia

«Chromia is a rough-and-tumble blue collar trucker gal, which means, of course, that she’s Ironhide’s girlfriend. She’s not afraid of getting dirty, which is good, because she probably always is.»
Annen trivia om Chromia er at hun transformerer til en minivan. Perfekt for å kjøre ungene på fotballtrening, mao.

Moonracer

 

Moonracer

«She worries that others, either friends or enemies, don’t take her seriously and dismiss her as simply being cute. But she’ll show them. She’ll show them she too can be hardcore
Tøffa. Ikke pell meg på nesen, du liksom. Dama til Powerglide.

Firestar

Firestar

«Practical and unprepossessing, she is nonetheless particularly useful during thefts of Decepticon Energon cubes, as her vehicle mode is capable of transporting large numbers of them. »
Ok, så hun er getaway-bilen? Dama til Inferno.

La oss heller ikke glemme de to gjenværende medlemmene av Elitas gjeng, de to ikke-navngitte autobotene. Nettopp. De har ikke navn. La oss kalle dem grønn og oransje.

GrønnOransje

Arcee
Ved siden av disse fem feiende flotte fembotene, kan man også finne en syvende fembot, Arcee. Hun er også rosa! Ved siden av å være femboten som har datet flest mannlige autobots i universet, er hun kanskje mest kjent for sitatet «War seems to be too tough particularly for females.» Dette vil muligens Women in Black istemme, selvom de trolig har et noe ulikt utgangspunkt enn en stakkars autobot.

Jeg har sett det påpekt tidligere andre steder at kjønnsspesifiseringen av Transformers er totalt urimelig. Om roboter har kjønn, betyr det at de kan formere seg? Er ikke kvinnelige roboter, i ikke-gynoid form helt uinteressant? Ingen av dem hadde pupper i utgangspunktet. Det er kanskje en seier for kroppstyranniserte jenter?

Men hva om autobotene opplever ekte kjærlighet, slik androide og gynoide roboter av og til gjør i fremtiden? Som når Athena (evt. Sharon Valerii, om du vil) blir gravid med Helos barn i Battlestar Galactica. (Cylonene kan ikke reprodusere seg i mellom foreløpig dog) Hvordan føder en autobot? Det melder seg mange spørsmål, ikke bare om samspillet mellom biologi og teknologi, men også om hvorvidt slike hensyn er verdt å diskutere i det hele tatt. Blablabla reproduksjon. Er eksistensen av kvinnelige autoboter faktisk et innlegg i diskusjonen om biologiske kjønnsroller? Betyr det at reproduksjon ikke vil være knyttet opp til kjønn i fremtiden? Eller var det slik et sted i fortiden, Transformers er jo historie, må vite. Om de ikke hadde vært så jævla reaksjonære (der var det ordet igjen), hadde det kanskje vært mulig å fronte den overbevisningen.

ps. Takk til kvinnekongen for å gjenoppta diskusjon omkring gynoide roboter. Mer om det etterhvert.

Andre lite nevneverdige kvinnelige autobots i TV-Transformers:

Nancy

Pasifist-bot fra Paradron, aka sykepleierbot

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: