GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Hot Rape scene from B grade movie

Posted in Film/TV by Imelda on mars 3, 2008

Som tilhenger av uoffisielle tverrfaglige kollokvier (tverrfaglighet er muligens oppskrytt for visse teoretikere, men jeg er down med sjangerblanding), liker jeg å høre på andres innspill. Her om dagen kom en skarp kvinne jeg kjenner med følgende observasjon: Voldtektsscener i film og på TV er som generell regel, uspiselige. Scener som skal fremstille det trolig verste noen kan oppleve ender oftest i sensuelle sekvenser som i bunn og grunn er laget for å virke opphissende. Som for eksempel i Requiem for a Dream (forøvrig en relativt oppskrytt film i mine øyne). Hvor enn forjævlig historien er, filmes kvinnenes krenkelser som om det var en pornofilm. Det slo meg at jeg også ser bort under slike scener. Voldtekt blir til sex. Jeg blir dårlig.

Jeg skulle finne et illustrasjonsfoto til dette innlegget, men jeg ble utrolig kvalm mens jeg letet. Det er nok like greit at vi dropper det.

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. snilleper said, on juli 7, 2008 at 19:25

    Det var bare voldtekt i begynnelsen …


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: