GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Veni, vidi, smoothie

Posted in Bonus, Mat/Drikke, Reprise by Imelda on februar 26, 2008

Den nye kafeen (til venstre) kunne skilte med smoothies og organisk kaffe. De hadde trivelig betjening, bedre utendørsmøbler og hadde donert penger til regnskogen.
Til høyre stod den gamle traveren og bet negler mens menyen ble stadig mer utdatert. Stamkundene var lojale, ja, men hva med forbipasserende? Det var jo tross alt de som la igjen mest penger. Stamkunder tar jo stort sett bare opp plass. De sitter der dag ut og dag inn, og knuger på en kopp med lunken svart kaffe mens de utveksler meningsløse monologer.
Kafeen til venstre skjønte det med forbipasserende, de hadde ikke installert toalett til gjestene engang, men henviste heller til kafeen til høyres toalett.

Etterhvert spurte dog kundene seg om innholdet til venstre holdt nivået uttrykket lovet. Om du spurte pent til høyre fikk du kokos i frappen, og kakene var veldig gode. Hjemmebakte, tilogmed. Sjokoladekaken hadde god glasur, ikke den lyse korpskakeglasuren, men fortsatt veldig god. Gulrotkaken var høy og saftig.
Til venstre viste deg seg at den politisk korrekte organiske baksten var tørr, de hadde kanskje panini og helt ok matretter, men hvor lenge kan man sitte på et sted og spise, når det ikke er toalett der?

Alt handlet tilslutt om smoothies. Da kafeen til høyre forstod populariteten av most frukt forsøkte man et motangrep mot venstresiden. Du kan få smoothies her også! Og god kake, og kokos i frappen, og gå på dass. Alt i ett, altså. Bortsett fra det at smoothiene på høyresiden smakte dritt. Det er synd å si det, men det var litt som å betale 50 spenn for vond drikkeyoghurt. Til venstre gned de seg i hendene, mens blenderne gikk for fullt. Hei hvor det går for frossen frukt i år!

Men…hvor ble det av kaffen? Det viste seg at alle ga fullstendig faen i kaffens organiske verdi. Kaffen er old news. Når bestemødrene bestilte trippel macchiato på Kaffebrenneriet var konkurranseverdien av å få til perfekt crema på espressoen ikke-eksisterende. Kaffekundene hadde uansett gått over til svart traktekaffe. Det var mye mere street.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: