GRÅDIG -; forsluken; glupsk: spiste, forsyne seg grådig / være grådig (ɔ: begjærlig) etter noe; (fam., som forsterkende adv.): det var grådig kaldt

Nattfilmen

Posted in Film/TV, Reprise by Imelda on februar 8, 2008

 

Noen av oss er veldig glade i å være oppe seint. Også når de er edru. Takket være kabeltv slipper man å bruke den tiden på nyttige ting, som å rydde, lese bøker, farge håret etc. Det er alltid noe på tv.En av de fineste tingene med å være oppe på natta er nattfilmen. Den som begynner etter 2 en gang, den du ikke vedkjenner deg å ha sett.
Nattfilmen er et lotteri, selvom det kanskje egentlig er de fineste filmene som blir satt opp på nattid, er de svært sjelden anerkjente mesterverk. Kanskje bortsett fra i min bok. Her en natt kunne heldige natteravner (som holdt seg hjemme) få med seg….dadarararaaaaaaaaaaaaaaaaa:
Quicksilver fra 1986

«Kevin Bacon is Jack Casey. He traded in his three-piece suit for a ten-speed and the streets.»
Sounds good, eh?Om du ikke skjønte det, rett og slett en fantastisk film! Også midt på natta da. Jeg lurer på hva de viser i natt.

Quicksilver er lite omtalt, men kan skilte med 80-tallsfavoritten (og din venn via 6 andre), Kevin Bacon, og ikke minst Laurence Fishburne som gjør en kjemperolle som «sykkelbud på feil side av loven.»
Dette er på mange måter den ultimate 80-tallsfilmen, en blanding av Footloose, Fame, The Breakfast Club og The Warriors (som strengt tatt er fra ’79, men må nevnes uansett). Her danses det med/på sykler, her slåss gjengen innad og mot en skummel felles fiende som til enhver tid kjører bil (et sykkelbuds verste fiende?), her oppdager Kevin Bacon at lykken ikke er materielle ting, og her finner Jami Gertz ut at hun blir mye lykkeligere om hun slår ut håret og får på seg et skjørt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: